Succesvolle première ‘Capusjonnie’

Geschreven: woensdag 01 november 2017 Geschreven door: Westerkwartier

Capusjonnie premiere groot succes , foto Petra BrantsmaOOSTWOLD – De première van de lokale film Capusjonnie was gisteravond in de Gaveborg te Oostwold. In een afgeladen sporthal viel de vertoning in zeer goede aarde.

Filmmaker Bert Dijkhuizen, recent winnaar van een filmprijs in Hollywood met zijn documentaire ‘De koffer van Rinus’ heeft samen met zijn vrouw Swanny Kremer en hun dochter Nevada een film gemaakt met enkel lokale mensen uit Enumatil, Oostwold en Den Horn.
Het gaat over een familie die in de molen komt wonen en op zijn zachts gezegd nogal vampierachtig overkomt. Het helde dorp is in rep en roer. De volwassenen maken er een puinhoop van en de kinderen lossen het op.

Ook burgemeester van Leek, Berend Hoekstra was één van de aanwezigen en gaf aan, net als het andere publiek, volop genoten te hebben. De makers en de kinderen van de samenwerkingsschool de Gavelander namen de staande ovatie stijlvol in ontvangst. Ook de verloting van de filmattributen achteraf was een groot succes. De opbrengst daarvan gaat naar de stichting KIKA.

Foto Petra Brantsma: Burgemeester Hoekstra met Swanny Kremer en Bert Dijkhuizen. Hoofdrolspelers Pascal Bosma, Noah Posthumus, Dyone Visscher en Nevada Dijkhuizen.