Oostwold Westerkwartier start petitie voor Fietsroute Plus

Geschreven: vrijdag 13 oktober 2017 Geschreven door: Fietsroute Plus Oostwold

Oostwold Westerkwartier start petitie voor Fietsroute PlusSamen naar een snel, mooi en veilig bereikbaar Oostwold.

Fietsroute Plus is een initiatief van de Provincie Groningen om mensen die van en naar Stad willen, de fiets te laten pakken in plaats van de auto. Fietsroute Plus-fietspaden zijn extra brede, comfortabele tweebaans fietspaden met zoveel mogelijk voorrang op autoverkeer. Vanuit o.a. Zuidhorn en Ten Boer zijn er al dergelijke fietspaden gerealiseerd. Een groep inwoners van Oostwold (gem. Leek) maakt zich sterk voor de aanleg van Fietsroute Plus langs hun dorp en is een petitie gestart.

Dat er ook tussen Leek en Groningen een Fietsroute Plus komt is al zeker, maar de exacte route nog niet. Er liggen twee opties op tafel: langs de zuidkant van de A7 en langs de noordkant van de A7.

“Wij willen natuurlijk dat de Fietsroute Plus langs de noordkant van de A7 komt, zodat alle inwoners van Oostwold en omliggende dorpen veilig van en naar Groningen en Leek  kunnen fietsen”, zegt Arnaud Sprenger, één van de initiatiefnemers.

“Ook wordt Oostwold zelf, met de supermarkt, basisschool, restaurant, kinderdagverblijf, sportvelden en alle andere faciliteiten beter en veiliger bereikbaar. En daarnaast: de andere optie, langs de zuidkant van de A7, loopt eigenlijk door de middle of nowhere, terwijl aan de noordkant meerdere dorpen staan te springen om er gebruik van te maken”.

Sprenger, zelf vader van twee kleine kinderen, vervolgt: “We zijn in Oostwold gaan wonen omdat het een relatief klein dorp is maar toch met heel veel faciliteiten. Kinderen kunnen hier in het dorp naar het kinderdagverblijf en naar de basisschool. Maar ik houd mijn hart vast als ze straks naar het voortgezet onderwijs gaan in Leek of Groningen. Zoals je nu moet fietsen is dat op veel plekken levensgevaarlijk. De Fietsroute Plus zou voor Oostwold en omliggende dorpen de kers op de taart zijn. We vragen als inwoners dan ook niet om iets compleet nieuws, want de plannen liggen immers al op tafel. We vragen Provincie en gemeenten enkel het juíste plan te kiezen en bij de aanleg van Fietsroute Plus Leek-Groningen niet een heel dorp over te slaan.”

De petitie is hier te vinden:

Nieuws over de petitie staat op deze Facebook pagina:

Liever nog op papier de petitie tekenen? Dat kan! Hieronder is deze te downloaden. Print hem uit, zet uw handtekening en lever hem in bij de Gaveborg. Aanstaande dinsdag 17 oktober wordt deze petitie tevens in Oostwold verspreid onder de bewoners.

Oostwold Westerkwartier start petitie voor Fietsroute Plus

Attachments:
Download this file (2017-10-13 frplus-petitie.jpg)Petitie Fietsroute Plus[ ]1244 kB