Attent GaveSuper wordt Dagwinkel

Geschreven: dinsdag 03 oktober 2017 Geschreven door: info@gavesuper.nl

Attent GaveSuper wordt DagwinkelOOSTWOLD - De supermarkt in Oostwold, die gevestigd is in het multifunctionele centrum “de Gaveborg”, heeft een nieuwe weg ingeslagen. De kleine buurtsuper waar vrijwilligers en mensen met een beperking werken gaat vanaf 3 november verder als Dagwinkel.

Dagwinkel is een formuleconcept van Van Tol uit Bodegraven. Van Tol maakt op dit moment een stormachtige groei door en vele winkels sluiten zich aan bij het Dagwinkel concept.

De coöperatieve dorpssupermarkt in Oostwold was tot nu toe aangesloten bij de Attent-formule onder de vlag van Spar. Enige tijd terug heeft Spar aangegeven dat zij op termijn stopt met de ondersteuning van de Attent-formule. De formule wordt te klein om hier een verantwoorde ondersteuning aan te geven. Diverse ondernemers kiezen er voor om verder te gaan onder Spar. Dorpssupermarkt Oostwold heeft er voor gekozen om verder te gaan onder de Dagwinkel formule.

“van Tol heeft met Dagwinkel een succesvolle weg ingeslagen, aldus Kor Veldsema, bedrijfsleider bij de coöperatie”. “Het unieke aan het concept van Van Tol is onder andere dat we versproducten per stuk in kunnen kopen. Hierdoor zal de derving veel beter in de hand gehouden kunnen worden. We krijgen drie keer per week vers aangeleverd en doordat de aantallen kleiner kunnen worden ingekocht, hebben we altijd verse producten en zal er veel minder weg hoeven te worden gegooid. Ook bij Spar hadden we drie keer een vers levering, maar waren de aantallen groter die we moesten inkopen, waardoor er veel meer kans was op derving”.

“Daarnaast hebben we nu de beschikking over een uitstekende webshop, waardoor mensen 24 uur per dag hun bestelling bij ons kunnen doen. De bestelling wordt door ons thuisbezorgt zonder bezorgkosten!”

De coöperatieve supermarkt in Oostwold laat dit jaar een relatief grote groei zien. “De consument kan en wil weer meer geld uitgeven en dat zie je terug in de supermarkt” zegt Veldsema. “Op dit moment hebben we een pus van een kleine 10% en dat hebben we nog niet eerder zo structureel meegemaakt”

Met name van de webshop verwacht Veldsema veel. “Op dit moment komt een kleine 12,5 % van de omzet van bestellingen via mail” volgens Veldsema. “We gaan voor een groei naar 20% via de digitale weg. Bezorgen doen we zonder kosten en de service gaat ver, we zetten het desnoods in de keukenkastjes of koelkast.

Voor de overstap naar de nieuwe formule zal de winkel een paar dagen gesloten worden en vindt er een kleine verbouwing plaats. “We krijgen een vers-plein en de bakkerij afdeling zal grondig aangepakt worden. Hier gaan we werken met de meesterhand module met lekkere afgebakken broodjes en meer gebak en koeken. Verder verklap ik nog niets” zegt Veldsema. Kom tijdens de opening maar gezellig langs en overtuig uzelf van de prachtige winkel.

Met de overstap naar de Dagwinkel-formule verwacht Veldsema nog meer omzetstijging en betere marges. “We gaan ruimere openingstijden hanteren” vervolgt Veldsema. “Van maandag t/m vrijdag zullen we open zijn van 8:00 – 19:00 uur en zaterdag van 8:00 – 18:00 uur”.

We starten de opening met een open huis op donderdag 2 november voor genodigden en op woensdag 3 november is de winkel weer open voor het grote publiek. De opening zal gepaard gaan met een fantastische openingsfolder en ook in de weken daarna zullen er diverse aantrekkelijke acties op touw gezet worden.