Oostwold wordt ‘Het Wilde Oostje, Westerndorp Eastwood’

Geschreven: dinsdag 22 augustus 2017 Geschreven door: Westerkwartier (krant)

Westerkwartier nieuwsOOSTWOLD – In Oostwold wordt de vierde editie van het dorpsfeest gehouden, dit jaar van 31 augustus tot en met 2 september. Het thema is: ‘Het wilde Oostje, Westerndorp Eastwood’.

Donderdag 31 augustus gaat het feest van start met een muzikale pubquiz met quizmaster Jan Vink en met medewerking van DJ BEEZ & DJ Lady S.

Op vrijdagavond is het Jeu-de-Boules- en het straten/dorpenvolleybaltoernooi. De vrijdagavond wordt afgesloten met muziek van drie bekende DJ’s die in Oostwold gewoond hebben. Voor de jeugd is er een voetbaltoernooi en een kinderdisco (verkleed).

Zaterdag begint om 9.30 uur met Kaboutersport voor de jeugd van 4 tot 8 jaar, een samenwerking tussen KV OWK en Pelikaan S. Vervolgens een lawaaioptocht door het dorp en een ‘brakke’ brunch. ’s Middag is er een vossenjacht door het dorp in Westernstyle, er is zeepvoetbal en er zijn Westernspelletjes. ’s Avonds is er een buffet bij Eetcafé Het Witte Paard waarna de afsluiting is met een optreden van Grooving! in de Gaveborg.

Versierde straten

Ook dit jaar wordt er weer gestreden om de titel ‘Leukste straat van Oostwold’. De straten worden versierd met als thema het Wilde Westen. Een deskundige jury bepaalt wie een jaar lang de titel ‘Leukste straat van Oostwold’ mag voeren.